Ajatuksia Epäonnistumisesta

 

Yksi suurimmista peloistani, mikä kummittelee minua kerta toisensa jälkeen, on epäonistuminen. Uskallan myös väittää, etten ole asian kanssa yksin. Epäonnistumisen pelko tulee vastaan päivittäin niin arkisissa asioissa kuin kahta kauheammin uudetta yrittäessä tai luodessa. Koen, että nykypäivänä olemme entistä ankarampia itseämme kohtaan samoin, kuin painostus yhteiskunnasta vaatii meiltä täydellisiä suorituksia ensimmäisellä yrittämällä menestyäksemme. Pohtiessani asiaa tulin siihen johtopäätökseen, että yhtälö on täysin mahdoton; Miten joku voisi onnistua uudessa asiassa täysin kokeilematta ja muutamaa kertaa kompastumatta. 

One of my biggest fears that haunts me is the fear of failure. Im sure that I'm not the only one. The probability of failing during our everyday life is high, and even more when trying something new. I feel like nowadays, we are harder and harder on ourselves, especially when society demands that we succeed on our first attempt. Theres no room for failure. But as I think of this topic, I realized thats its not even possible to learn something new, without failing a few times.

Minua raivostuttaa ajatus siitä, että heitän kirveen kaivoon ennenkö edes yritän jotain vain siksi, että epäonnistumisen pelko on suurempi kuin ajatus onnistumisen riemusta. Epäonnistuminen on kuitenkin täysin luonnollista ja inhimillistä. Itseasiassa, epäonnistuminen on uuden yrittämisen ja luomisen hinta. Mitä enenmmän harjoittelemme ja kokeilemme, tutkimme ja luomme, sitä paremmaksi luonnollisesti tulemme. Epäonnistumisiltä emme voi välttyä.

Eikä epäoonistumiset ole mielestäni ollenkaan pahasta. Epäonnistuminen voi olla kannustavaa ja rakentavaa, kun sen osaa hyödyntää oikein. Sen sijaan, että epäonnistuttuamme luovuttaisimme ja velloisimme itsesäälissä, voimme oppia ja ajatella eteenpäin. Epäonnistuminen vie meidät askeleen lähemmäs päämääräämme, kun tiedostamme virheemme ja vältämme sen toistamista seuraavalla kerralla. Epäonnistuminen on ponnistuslauta, joka nostaa meidät askeleen lähemmäs unelmaamme ja tavoitettamme. Askeleen lähemmäs sitä haavetta, mihin aluksi tähtäsimme.

Im frustrated by the fact that I often given up even before I try something because my fears of failing are greater than the joys of succeeding.Failing is completely normal as a human being. In fact, failure is the price to pay if we want to be learning and creating new things. The more we practice and try new things, we learn and create, and naturally become better. We can't avoid making mistakes, because there always going to be apart of our life.

Failure can be encouraging and constructive, if we know how to respond to it. Rather than allowing failure to cause us to quit, and sink in our self-pity, we can learn and move forwards in our thoughts and actions. Making mistakes allows us to take one step closer to our destination, when we recognize where we went wrong, and rise above. Failure is like a diving board that allows us to jump up to the next level of our dreams and goals. The destination where we were initially trying to get to.

Siispä, kun seuraavan kerran kaadumme pää edellä asfalttiin, ollaan toisillemme ja itsellemme armollisia. Käytetään tilaisuus hyväksemme ja ponnistetaan jatkossa entistä korkeammalle. Uskalletaan yrittää ja epäonnistua.

So the next time in life when you make a mistake, or experience failure, treat yourself and others with grace. Use the opportunity to fall forwards, and get to the next stage in the journey. Lets be brave enough to fail and make mistakes.

 

NEW YEAR, NEW MAGIC

 

Vuosi vaihtui niin nopeasti, että oli melkein vaikea pysyä perässä. Innostus uudesta vuodesta ja usko siihen, että se tulee olemaan paras vuosi tähänmennessä, ovat varmasti monen mielessä. Odotukset uudelle vuodelle ja mitä se tuokaan mukanaan, ovat siis korkealla. Viime vuoteen mahtui paljon isoja, iloisia ja merkittäviä asioita, kuin myös haasteita, epämukavuus alueelle astumista ja luopumista. Muutoksia ja muuttoja. 

Uusi vuosi tuo mukanaan monesti ajatuksen ja haaven jostain uudesta ja raikkaasta. Saa uudelleen aloittaa puhtaalta pöydältä ja oppia uutta. Niin, yksi tavoitteistani tälle vuodelle on, että en lopeta kasvamasta ihmisenä. Niin helpolta kuin se kuulostaakin, joskus on vain huomaamatta jämähtää vanhoille urilleen ja olla kokeilematta mitään uutta tai muuttaa jokapäiväistä arkirutiinia. Innokkaana odotan sitä kaikkea, mitä tämä vuosi tuo tullessaan uusine mahdollisuuksineen ja kasvupaikkoineen. 

Yksi tärkeimmistä asioista mistä muistutan itseäni näin vuoden vaihtuessa on, että muutos lähtee aina minusta! Listasin omia henkilökohtaisia tavoitteita ja unelmiani vuodelle 2018 ja huomasin, miten paljon onkaan kiinni minusta, omasta asenteestani ja itseeni uskomisesta. Niin, minä luon itselleni juuri sellaisen elämän kuin haluan. Juuri minun täytyy tehdä töitä niiden maalien saavuttamiseksi, jotka itselleni ovat tärkeitä ja tavoittelemisen arvoisia.

Siinä missä vaikutan omalla käytökselläni, sanoillani ja ihan vain olemuksellani ympärilläni olevien ihmisten elämään, vaikutan myös omaani. Tänä vuonna haluankin varmistaa hehkuvani entistä enemmän positiivista energiaa. On tärkeää muistaa myös pysähtyä enemmän taputtamaan itseään olalle ja olemaan armollisempi itselleen, sillä täydellisyyden tavoittelu ei kuulu goal-listalle.

Tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi ja ottaa vastaan uudet seikkailut. 

This past year went by so fast that it was hard to keep up. I am so excited about this new year, and I believe that its going to be the best one yet. Last year was full of amazing, eventful moments that deeply impacted my life, but as well it was full of challenges, stepping out of my comfort zone and giving up things such as leaving Australia and moving half-way across the world.

The New Year often brings dreams of starting something new and fresh. You can start with a clean slate and learn something new. One of my goals for this year, is that I'd continue to be teachable. That I would never stop growing. Even though this sounds maybe simple, sometimes its so easy to get stuck in the same old ways and not try anything new or change your daily routine. For that reason, Im so excited about all the new opportunities and circumstances that will allow me to grow.

One of the most important things that I try to remind myself this new year is that change starts with me. When I listed some of my personal goals for 2018, I noticed how so many of them are totally up to me, and my attitude and self-beliefs. Its up to me to do the work in order for me to reach my goals and attain the life that I desire.

I've realised that how I act, speak, and am around others, not only affects my family and friends, but as well myself. This year I want to make sure I am a person who radiates with positive energy. Its important as a human to stop and pat yourself on the back to celebrate your accomplishments, and as well to be more graceful to yourself when you mess up because perfection is not on the list of goals.

Its good to start a New Year and embrace all this year's adventures.

Have a great week everyone! xx