Treenimotivaatio hukassa

 

Musta on upeaa, että treenaaminen ja itsestään huolehtiminen niin henkisesti kuin fyysisesti on trendikästä. Itse kuulun myös siihen kategoriaan, jotka saavat hyvän fiiliksen ja motivaatiota arkeen urheilusta. Yksi arjen parhaista fiiliksistä onkin tunne pitkän juoksulenkin- tai olo kaikkensa antameen salitunnin jälkeen. Voiko kukaan samaistua? Joskus treenimotivaatio on kuitenkin hukassa ja olo syyttä syyllinen. Vaikka tietää treenin tekevän ihmeitä niin keholle kuin mielelle, on sohvanpohjalta joskus mahdotonta nousta. Tässä muutamia simppeleitä kikkoja, jotka ovat toimineet minulle treeniboosteina.

I think its fantastic how taking care of yourself, physically and mentally has become popular. I definitely belong to the category of people, who get motivated and pumped by working out. One of the best feelings you can get, is after you’ve done a long run, or gave it your all at the gym. Can anyone else relate? Nonetheless, sometimes you can lose motivation to work out and feel guilty. Even though you know it’d do wonders not only for your body and mind, you end up just sitting on the couch feeling like its impossible to get up. So to help you out, I decided to write a few tips that have helped me boost my training.

Set reachable goals

Suurin treenimotivaation tappaja minulle on se, että koen treenitavotteideni olevan saavutamattomissa. Epäonnistuminen treenisarjalla ei saa minua yrittämään kahta kauheammin, ennemminkin nostan kädet ilmaan. On paljon mieluisampaa asettaa pieniä tavotteita pitkin matkaa, kuin tähdätä vain yhteen valtavaan maaliin. Pienten onnistumisien juhliminen on mielestäni parasta keskellä arkea.

One of the biggest killers of motivation for me is the fact that I often set goals that are impossible to achieve, which ends up leaving me defeated and demotivated. I find it a lot more motivating and enjoyable to set many small goals rather than having one huge goal. Celebrating the small wins brings satisfaction into the everyday norm.

Find someone to run with

Oli lajisi sitten mikä tahansa, on treenaaminen paljon hauskempaa, kun sen tekee treenikaverin kanssa. Treenikaveri pitää sinut myös tilivelvollisena, sillä itse ei ainakaan kehtaa perua yhteisiä treenitreffejä paria tuntia etukäteen.

No matter what the workout, training together is always more enjoyable than alone. Having a training partner keeps you accountable, as I wouldn’t dare to cancel a few hours before a workout.

Find your Sport

Vaikka kaikki muut käyvät salilla, se ei välttämättä sovi sinulle. Löydä laji josta nautit aidosti ja jatka etsimistä kunnes löydät omasi. On ihan turhaa käydä väkisin punttisalilla vain siksi, että kaikki muutkin käyvät. Kokeile erilaisia ryhmälajeja tai aloita vaikka pyöräily. Vaihtelu virkistää kaikkia.

Even if everyone else goes to the gym, it doesn’t mean that its the right for you. Find a sport or physical activity that you genuinely enjoy. Its pointless to force yourself to go to the gym just because everyone else does it. Try different group workouts, or start bike riding, try everything and anything! Changing it up can refresh you.

Prepare your workout

Kaikki minut tuntevat tietävät, että rakastan suunnittelua ja järjestystä. Sama pätee myös treeniin. On paljon mielekkäämpää lähteä salille, kun tiedän tarkasti minkä treenin teen. Näin treenistä tulee monta kertaa tehokkaampi ja salille on helpompi lähteä päämäärä tiedossa. Tietysti omaa kehoa täytyy kuunnella ja joskus kevyempi treeni hikilenkin sijaan on suunnitelmista huolimatta parempi vaihtoehto.

Everyone who knows me well, knows that I love to plan and organise. This also pertains to working out. Its much more enjoyable to go to the gym, when I know exactly what workout Im going to do. Not only will it help you to get yourself to the gym physically, you’ll as well be more effective during your workout. Of course its important to listen to your body, and sometimes its better to to just do a lighter workout.

Don’t beat yourself up over bad days

Kaikilla on huonoja päiviä niin elämässä, kun treenaamisen suhteen. On ihan turhaa kokea hirveää morkkista, jos treenit jäävät väliin tai lähdetkin kävelylle suunnitellun bodypump -tunnin sijaan. Yhden treenin väliin jääminen ei näy missään ja kaiken perustana pitäisi olla hyvä fiilis. Tsemppiä treenaamiseen! xx

Everyone has body days in life, and this is also the same when it comes to working out. Its pointless to beat yourself up if you miss a work out or decided to just go for a walk instead of killing yourself at body pump. Skipping out on one workout won’t show in the grand scheme of things, and a healthy state of mind is always more important.

Good luck with your training! xx

VeeraSignature.png