Abu Dhabi: 7 Tips for Visiting The Sheikh Zayed Grand Mosque

 

How to get there

Abu Dhabissa yöpyville moskeijaan pääseminen on hyvin helppoa suoraa hotellilta taxilla. Nykyään yhä useampi tulee myös Dubaista reilun tunnin ajomatkan päästä. Älä anna välimatkan häiritä, sillä paikalle pääseminen on yllättävän helppoa. Yksi vaihtoehto on varata järjestetty päiväretki Dubaista Sheikh Zayed Grand Moskeijalle. Retki on kätevä ratkaisu niille, jotka eivät tykkää järjestellä menemisiään ja tulemisiaan oman aikataulun mukaan. Toinen vaihtoehto on ottaa julkinen bussi Dubain bussiasemalta Abu Dhabin bussiasemalle. Bussiasemalta matkaa voi jatkaa taxilla suoraa moskeijalle. Käytimme itse tätä vaihtoehtoa, ja se toimi todella hyvin. Bussi oli yllättävän miellyttävä ilmastoinnin ansiosta ja takseja oli pitkä rivi jonossa molempien bussiasemien vieressä. Nopein ja näin ollen hintavin vaihtoehto on ottaa taxi suoraa hotellilta aina Abu Dhabiin moskeijalle asti. Netistä löytämäni taksihinnaston perusteella matka olisin noin 60€/suunta. Muiden taximatkan valinneiden mukaan taxikuskeilla ei ollut mitään ongelmaa ajaa matkustajia Dubaista Abudhabiin asti ja toisinpäin.

If your staying in Abu Dhabi, visiting the mosque is very simple, just grab a taxi from your hotel. If your staying in Dubai, it is also quite easy to visit, as there are multiple options. The first way is to book an organised tourist trip from Dubai to the Sheikh Zayed Grand Mosque. This option is perfect for people who don’t mind being on a strict schedule, and enjoy that the trip is planned out for them. Another option is to take the public bus from Dubai’s main bus station to Abu Dhabi. From the bus station in Abu Dhabi, you can simply take a taxi then to the mosque. We were feeling adventurous and took the public bus and taxi, and we were pleasantly surprised. The public bus was very clean, and air conditioned, and at both stations, taxis were waiting for us. The fastest and easiest way to travel to Abu Dhabi from Dubai is simply taking a taxi straight from your hotel. Taxis have fixed rates for taking a trip from Dubai and Abu Dhabi and it is around 60€ per way. This is no problem for taxi drivers as its a very common route that they drive daily.

It’s free to enter

Epätavallisesti muihin Arabi Emiraattien Nähtävyyksiin verrattuna, Sheik Zayed Grand Moskeija on täysin ilmainen turisteille. Tämän mielessä pitäen matkasta moskeijalle voi maksaa hieman enemmän.

Compared to many of the other tourist attractions in the United Arab Emirates, visiting the Sheik Zayed Grand Mosque is free for all tourists. So keep this in mind when your budgeting travel + admission costs.

Opening Time

Moskeija on auki vierailijoita varten 9:00 - 22:00 Lauantaista Torstaihin ja 16:30 - 22:00 Perjantaisin. Jos kuitenkin matkustat Arabi Emiraatteihin ramadan aikana, aukioloajat ovat erit ja ne kannattaa tarkistaa Moskeijan virallisilta sivuilta tästä.

The mosque is open for visitors in between 9-10pm from Saturday to Thursday, and 4:30pm-10pm on Fridays. If you end up visiting the United Arab Emirates during Ramadan, the opening hours are different, so make sure you check out the official website here.

Best time of day to visit Sheikh Zayed Grand Mosque

Niinkuin kaikki turistinähtävyydet, myös Sheikh Zayed Grand Moskeija saattaa olla turistinen. Ruuhkan välttämiseksi suosittelen vierailemaan heti Moskeijan auettua tai hieman ennen kiinnimenoa. Itse vierailimmen Moskeijssa juuri auringonlaskun aikaan, ja valo oli käsittämättömän upea. Erityisesti kuvien kannalta auringonlasku taitaa olla paras aika vierailulle.

Like all tourist attractions, the Sheihk Zayed Grand Mosque can be very touristy. In order to avoid the rush, make sure you arrive right when the doors open, or at the end of the day. We ended up visiting the mosque during sunset, and the light was absolutely gorgeous. If you plan on taking photos, taking advantage of the golden hour is perfect.

Dress Code

Koska kyseessä on muslimialue, on pukukoodi hyvin tiukka. Naisten on pukeuduttava päästä varpaisiin peittävään asuun, eikä vaate saa olla tiukka. Miehet voivat tulla paikalle t-paidassa, mutta pitkät housut on pakolliset myös heille. Paikan päällä kaikille annetaan ilmaiseksi pitkä kaapu (kuvassa), jos oma pukeutuminen ei täytä tarvittavia vaatimuksia. Samaisessa tilassa voi vaihtaa myös omat vaatteet, jos mukanaan on tuonut jotain Moskeijaan sopivaa, mutta ei halua paahtua vaatteisiin matkalla moskeijaan. Moskeijan omilla nettisivuilla on vielä tarkennuksia pukeutumiseen liittyen. Voit tarkistaa ne tästä.

The surrounding area is Muslim, meaning a strict dress code is enforced. Woman are required to put on the hajib covering there whole body. Men can wear t-shirts, but must wear long pants. When you arrive at the mosque, you will be given your hjiab for free, if you do not meet the clothing requirements. In this same entrance, you can change your own clothes if you did bring the appropriate clothing along. On the mosques own website, you can read up and clarify whats allowed and not allowed here.

Take the free Guided tour

Paikan päällä järjestetään viikon jokaisena päivänä monta ilmaista esittelykierroksia. Tämä vie vierailun ihan uudelle levelille, kun opas kertoo kiinnostavia historiallisia ja rakenteellisia faktoja Moskeijasta. Kierrosten aikataulut ja lähtöpaikan voit tarkistaa täältä.

If your interested, there are free guide tours everyday at the mosque. These guided tours bring the experience to a whole other level, because you get to hear all sorts of interesting historical and architectural facts about the mosque. Check out the guided tour schedules here.

Remember to enjoy to take it all in

Sheikh Zayed Grand Moskeija on todella yksi maailman upeimmista moskeijoista, ja aivan valtavan kokoinen rakennus, jota ei kannata jättää väliin. Nauti arkkitehtuurista sekä kulttuurista ja ota paljon kuvia!

The Sheikh Zayed Grand Mosque is one of the most amazing mosques, not to mention its insane size and proportion, so make sure you don’t miss out. Make sure you enjoy the architecture and culture and take a whole lot of photos!

VeeraSignature.png