Top Tips for Dubai

 

Hotels

Five Palm - Luxuslomaa varten ihanteellinen. Aamiaisbuffet on paras missä olen syönyt ja hotellin aulan taatelit ovat aivan taivaallisia. Varasimme hotellin Junior Suite huoneen, josta avautui upeat näkymät suoraa sängystä merelle. Hotellin kuntosali oli myös ihan mieletön ja personal trainerin palvelut sekä monia ohjattuja tunteja oli saatavilla. Ainut miinus hotellissa oli vilkas juhlintakulttuuri (erityiseseti viikonloppuna), joten jos etsii rauhallista hotellia, tämä ei ole idyllisin.

This hotel is perfect for a luxurious & relaxing holiday. I have never ate such delicious breakfast at any hotel before, and the dates in their hotel foyer were heavenly. We ended up booking the Junior suite room, which had an amazing view of the ocean straight from your very own bed. Five Palm’s gym was as well top class, with the availability of your very own personal trailer, and even group workouts. The only negative side of this hotel was its party culture (especially on weekends), so if your looking for a calm hotel, this isn’t the most ideal option.

Atana Hotel - kaikin puolin kelpo hotelli, joka sopii hyvin budjettilomalle. Hotellin iso allas alue ja helpot kulkuyhteydet tekevät hotellista kätevän. Aamupalalla laaja valikoima yllätti positiivisesti ja palvelualtis henkilökunta antoi meille jopa luokkaa paremman huoneen, mitä olimme varanneet. Hotellihuone toki oli hieman vanhanaikainen, mutta sielä ei paljon aikaa tullut vietettyä.

All in all a decent hotel, perfect for a traveler on a budget. Atana’s big pool and easy access to transportation made it a convenient stay. I was positively surprised by Atana’s diverse breakfast selection and service oriented staff. We even got a free upgrade from what we originally booked. The hotel was a bit outdated when it came to its interior decorating, but that was okay as we didn’t spend too much time in our hotel room.

Cafe’s and Restaurant’s

The Arabian Tea House - Kirjoitinkin tästä ravintolasta jo edelliseen Dubai postaukseeni, mutta se on toisenkin mainitsemisen arvoinen. Uskallan sanoa, että parasta ikinä syömääni Arabialaista ruokaa. Tipsi, alkuperiänen Arabian Tea House sijaitsee vanhan Dubain aluella (näkemisen arvoinen), mutta lähempänä keskustaa on toinen ostarin yhteydessä.

I already wrote about this restaurant in my previous Dubai post but I thought it was worth the extra mention. I dare to say that this was the best Arabic food. Helpful tip, the original Arabian Tea House can be found in the old Dubai area (which is worth seeing) but there is as well another Arabian Tea House closer to Dubai’s downtown which is inside a shopping mall.

Comptoir 102 - Paras testaamani terveellinen ravintolavaihtoehto Dubaissa. Comptoirin tuorepuristettu mehut ja Smoothiebowlit on todella raikkaita kaiken Itämaisen ruuan jälkeen, mitä Dubai tarjoaa.

Hands down the best healthy restaurant option in Dubai. After eating your fill of Middle Eastern food, theres nothing more refreshing than freshly squeezed juices and smoothie bowls.

Five Palm - Five Palm hotellin Italialainen ravintola on ihan mieletön! Yksi kauneimmista ravintoloista (ja vielä hotellin sisällä) missä olen ikinä käynyt. Ruoka on ihan super taivaallista ja palvelu aivan ykkösluokkaista. Iso suositus.

Five Palm Hotel’s Italian restaurant was amazing! Not only is it one of the most beautiful restaurants and hotels Ive ever visited, but as well the food was delicious and service top class. I definitely suggest visiting for dinner!

Dress Code

Dubaissa perussääntönä on peittää polvet sekä olkapäät, tai vähintään toinen mainituista. Dubai tuntuu olevan kuitenkin niin turistinen, että monenlaista pukeutumista näkyy liikenteessä. Itse suosin enimmäkseen pitkähiaisia maksimekkoja mutta rannalla sekä hotellin altailla on normaalia käyttää uima-asuja. Vaatteita pakatessa miettisin eniten, missä itse tunnen oloni mukavaksi kyseissä maassa.

Dubai’s basic dress code is to cover your knees and shoulders, or at minimum, one of the two. Nonetheless, Dubai was so touristy that it seemed like people chose to dress whatever way they wanted. I personally liked wearing long sleeved Maxi dresses in public, but then if I was at the hotels pool or on the beach, it was normal to wear a bikini or bathing suit. When packing for Dubai, I basically thought which clothes would I feel most comfortable in.

Shopping in Dubai

Niinkuin kaikki muukin Dubaissa, myös ostoskeskukset on valtavia. Suurimmat ostoskeskukset ovat Dubai Mall ja Mall of Emirates. Dubaissa kaupat tuntuvat olevan hieman hintavampia, kun esimerkiksi Euroopassa, joten itselleni jäi käteen yksi ainoa ostos. Erityisesti Dubai Mall on kuitenkin vähintään näkemisen arvoinen, joskin hieman sokkeloinen valtavan kokonsa takia. Kävimme Dubai Mallissa loppujen lopuksi pariin otteeseen, sillä Dubain suihkulähde show on ihan Dubai Mallin vieressä. Viimeisenä iltana odotellessa lentomme lähtöa, kävimme myös elokuvissa yhdentoista jälkeen. Leffateatteri oli auki vielä pitkälle aamuyöhön joten, leffat on hyvä tapa tappaa aikaa, jos lento lähtee yöllä.

Just like everything else in Dubai, the shopping malls were enormous. The biggest shopping malls were the Dubai Mall and Mall of Emirates. Prices in the Dubai malls were more expensive, than for example in Europe, so I ended up leaving with only one new item. Even if you don’t end up shopping, just walking around and seeing the enormous malls are worth it. We ended up going to the Dubai Mall a few times, as the Dubai fountain show was right beside. On our last night waiting for our flight, we decided to kill time by going to the movies after 11pm. The movies were open late into the night, so if you ever need to kill time, the movies is a perfect choice.

Best Place to Soak in the Sun

DRIFT Beach - The One & Only hotellin DRIFT rantaklubi on loistava vaihtoehto, jos oman hotellin uima-allas ei miellytä. Paikan päällä rantaravintolan safkat on super maukkaita. Ainut miinus paikassa on, että se sijaitsee kaukana palmusaaren päässä ja matkustamiseen menee huomattavasti aikaa.

The One & Only hotel’s DRIFT beach club is the perfect option if your own hotel’s pool area isn’t great. While there, you can grab a delicious lunch from their beach restaurant. The only downside about this place is that its located at the end of the Palm island and travelling there takes significantly long.

Nikki Beachclub - On toinen, varmasti monen tuntema beachclubi, jossa auringosta saa nauttia rauhassa upeiden altaiden äärellä. Mesta sijaitsee myös paljon lähempänä Dubain keskustaa, ja saattaa olla siksi helpompi valinta rantapäivää ajatellen.

Another great option is the Nikki beach club, where you can enjoy the sun and sit & relax by the pool. Nikki beach is located a lot closer to Dubai’s city centre, meaning it is the perfect option when thinking about spending the day at the beach.

When to Travel

Moni tuntuu suosivan talvikuukausia Dubaihin matkustaessaan, eikä ollenkaan ihme, sillä kesä Dubaissa on liian kuuma. Itsekin matkustettimme tällä kertaa Joulukuussa. Noihin aikoihin lämpötilat ovat 25-30 asteen välillä, eli juuri sopivat rantalomalle. Ensimmäisen kerran matkustin Dubaihin Maalis-Huhtikuun aikoihin, ja kaupunki tuntui olevan silloin paljon turistisempi. Itse suosin jatkossa Joulu-Tamminkuun aikaa.

It seems like many people prefer to travel to Dubai in the winter months and its no wonder why, as Dubai’s summer is way to hot. We decided to visit Dubai in December, and the temperatures were hovering the 25-30 degrees celsius mark. This was perfect weather to spend the days at the beach, and explore downtown at night. My first time visiting Dubai I went in March-April and it was a lot more touristy and busy. I would definitely in the future go again in December-January.

How to Get Around

Taxit ovat ehdottomasti helpoin kulkuväline Dubain vilkkaassa liikenteessä. Dubain on rakennettu tavalla, että käveleminen melkein minne tahansa on mahdotonta. Metrot kulkevat tiheästi ja ajallaan, mutta vain muutamaan suuntaan.

Taxi’s are definitely the best way to get around in Dubai’s busy traffic. Dubai has been built in a way that its almost impossible to walk around from place to place. The Metro runs often and on time, but unfortunately only in certain directions.


VeeraSignature.png