Weekend in Barcelona, Spain

 

Fall has come so quickly, that I haven’t even had time to post some of my favourite photos from this past summer. Just this morning I was browsing through some of my photos from my Barcelona trip back in August and I couldn’t resist sharing them with you and giving some travel tips.

The last time I visited Barcelona was a quick trip 5 years ago, and I had totally forgotten how amazing of a city it really is. Barcelona is really an unforgettable city as its a combination of young and old, full of life and saturated with architecture of Anton Gaudei. Here is a list of things you just can’t miss if your going to visit Barcelona.

Syksy on pyörähtänyt niin nopealla vauhdilla käyntiin, että muutamia kesän kuvia on jäänyt muistikortille täysin käyttämöttömänä istumaan. Selailin Barcelonan kuvia elokuun lopulta ja päätin laittaa postauksen tulemaan ja koota Barcelona vinkkini teille luettavaski.

Vierailin edellisen kerran barcelonassa viitisen vuotta sitten pikaisesti, enkä muistanut ollenkaan miten ihastuttava kaupunki on kyseessä. Anton Gaudín arkkitehtuuri ulottuu ympäri Barceloonaa, eloisat kadut ja uusien ja vanhojen rakennusten yhdistelmä tekevät kaupaungista unohtumattoman. Tässä on oma listani asioista, mitä ei vain yksinkertaisesti voi missata barcelonan reissulla.

Park Guell

This park is special because it is the one place in the world that has the most amount of Anton Gaudi’s architectural work. The buildings are surrounded by the most beautiful gardens, which are so enjoyable to just sit, relax and enjoy the view. Its easy to buy a ticket for this park via the internet, and this way you will make sure you have a ticket for the exact time you want.

Gaudin puistosta löytyy arkkitehtuuri Anton Gaudín suurimmat teokset yhdessä paikassa. Rakennusten ympärille on istuttetu hulppea puutarha, jossa on ihana istahtaa nauttimaan maisemista. Puistoon on helppo ostaa liput netistä etukäteen ja näin varmistaa lipun saaminen haluamalleen ajalle puiston ollessa hyvin suosittu varsinkin kesä aikaan.

Gothic Quarter

The old Gothic Quarter is one of the most interesting areas of the city right by the beach. Its best to visit this area with no destination in mind, instead just go and explore and see where the narrow streets lead you. It is full of little shops and full of culture. As well, when you get tired of walking and hungry, theres many different coffee shops and restaurants to be found.

Vanha Gothic Quarter on yksi mielenkiintoisimmista kaupunginosista ihan rannan tuntumassa. Alueella käveleskely ilman sen kummempaa päämäärää on kaikkein paras tapa tutustua kulttuuriin, sen kapeisiin katuihin ja pieniin kauppoihin. Alueelta löytyy myös monta söpöä kahvilaa ja ravintolaa niitä etsiville.

El Tibidabo

Tibidabon mountain can be found just outside the city centre of Barcelona. Its so worth it to adventure here to watch the sun set over Barcelona. On top of the mountain, theres a little mini theme park where everyone can enjoy cotton candy and hot churros. It is very easy to get to Tibidabon mountain with public transport, but make sure you reserve around one hour to get there.

Tibidabon vuori sijaitsee heti Barcelonan keskustan ulkopuolella. Vuorelta näkymät alas kaupungille erityisesti auringonlaskun aikaan ovat näkemisen arvoiset. Vuoren huipulle on rakennettu tivoli, josta aikuinenkin saa vähintään makean hattaran tai kuumat churrot nautittavakseen. Vuoren päälle pääsee helposti julkisia käyttämällä. Toki aikaa on varattava reilun tunnin verran lähtöpaikasta riippuen.

Flax & Kale

One of the best restaurants we visited on our trip was Flax & Kale. From the menu you can find all sorts of vegan alternatives, and to top it off, not only are they delicious but they look beautiful. The restaurant has a romantic rooftop where you can enjoy a dinner for two. But just so you know, the restaurant opens only until 8pm.

Matkamme parhaaksi ravintolakokeiluksi osoittautui Flax & Kale ravintola. Menusta löytyy suurimmaksi osaksi vegaanisia vaihtoehtoja ja annokset ovat toistaan kauniimpia taideteoksia. Ravintolan kattoterassi on upea romanttinen paikka illallistaa, mutta avaa ovensa vasta kahdeksalta.

La Sagrada Familia

The La Sagrada Familia church is one of those sights you just have to see. It is one of the largest and tallest buildings right in the middle of Barcelona. Unfortunately when we were visiting, the church was under construction, so we didn’t get to enjoy it to its full potential. This time, we didn’t have time to go inside, but I have heard it is even more beautiful inside than it is outside.

Barcelonan tunnettu kirkko La Sagrada Familia on vertaansa vailla oleva hulppean korkea rakennus keskellä kaupunkia. Harmiksemme kirkko oli rakennustyömaan alla vierailumme aikana, joten ihan parasta vaikutelmaa emme saaneet. Sisälle asti emme tällä reissulla ehtineet, mutta olen kuullut kirkon olevan vielä upeampi sisältä, kuin se on ulkoa.

Bunkers del Carmel

Bunkers Del Carmel is one of those hang out spots where all the locals go and enjoy the sunset. Especially on the weekends, this place is packed full of local young people, who have come to enjoy a picnic on top of the bunker. I dare to say that the best views of Barcelona can be seen here.

Bunkers del Carmel on paikallisten hengailumesta auringonlaskun aikaan. Varsinkin viikonloppuisin paikka on tupaten täynnä kaupungin nuoria, jotka ovat tulleet viettämään picniciä bunkkereiden päälle. Uskaltaisin väittää, että täältä on kaikista parhaat näköalat koko Barcelonan ylle.

It would be amazing to hear what are your favourite spots in Barcelona?

Olisi ihana kuulla, mitkä on teidän lemppari paikat Barcelonassa ?

VeeraSignature.png