4 Hidden Gems to Visit in Paris

 

This summer I had the privilege of visiting Paris two different times, first with my husband & the second time with good friend Georgia. These are definitely the best types of trips, when you get to reunite with an old friend and go and explore a city together. Georgia and I met in Australia while we were both studying, and through Georgia I really got to experience and get to know Australian culture and especially tropical Queensland where shes from. This time it was my turn to show her around Paris as it was her first time ever. I made sure that she would get to experience some of the Parisian classics, but as well that we would go explore new places together.

Pääsin käymään Pariisissa tänä kesänä kahteen otteseen, joista toinen oli ihanan ystäväni Georgian kanssa. Tällaiset matkat ovat niitä kaikista parhaita, kun näkee hyvän ystävän pitkän ajan jälkeen ja pääsee yhdessä seikkailemaan ja nauttimaan reissusta. Tutustuttiin Georgian kanssa Ausseissa opiskellessani ja Georgian kautta sain tutustua paremmin Aussi kulttuurin ja erityisesti trooppiseen Queenslandiin, josta hän on kotoisin. Tällä kertaa oli oma vuoroni esitellä hänelle Pariisin eri osia hänen vieraillessa Pariisissa ensi kertaa. Sen lisäksi, että kävimme muutamissa perinteisissä must see kohteissa, kävimme myös muutamassa täysin itsellenikin uudessa paikassa. 

The marché aux fleurs is a vast colourful sea of flowers in the middle of the city. Its made of up different flower and decoration boutique shops, which form the flower market. Its really easy to find this area in Paris as its right on the corner of Notre Dame. Surprisingly, its mostly full of Parisian locals, who are drinking their morning coffee and grabbing fresh flowers to bring home. So ironic that as a tourist I would get to enjoy the routines of local Parisians.

Marché aux Fleurs on valtava värikäs kukkameri keskellä kaupunkia. Kyse on eri ihmisten omistamista kukka- ja koriste putiikeista, jotka muodostavat kukkamarketit. Alue on hyvin helppo löytää ja sijaitsee aivan Notre Damen kulmilla. Yllätyksekseni alue täyttyi valtaosaksi paikallisista, jotka olivan aamukahvin lomassa tulleet hakemaan tuoreita kukkia kotiin. Joten näin ironisesti turistin näkökulmasta alue ihastutti paikallisella tunnelmallaan enemmän kuin osasin kuvitella. 

I've mentioned the Shakespeare and Company bookshop before in my earlier posts of Paris. Its just one of those places that you never get tired of visiting in Paris to experience its culture and ambience. Just to visit the bookstore for its interior decoration and architectural design is worth it, but as well you can purchase pretty much any kind of book you want. This bookstore is as well located right near Notre Dame which is very accessible to get to. So why not combine the Marché aux Flower market, and the Shakespeare bookstore with seeing the Notre Dame.

Tästä upeasta Shakespeare and Company kirjakaupasta olen maininnut ennenkin Pariisin matkojeni yhteydessä. Se vain on Pariisilaista kulttuuria ja tunnelmaa parhaimmillaan. Kirjakaupassa on kiva vain käydä, sillä sen sisustus ja arkkitehtuuri on ihan omaa luokkaansa. Kaupasta voi kuitenkin ostaa kirjoja laidasta laitaan, tai napata ihastuttavan postikortin matkaan. Tämäkin kirjakauppa sijaitsee kätevästi Notre Damen kulmilla. Miksei siis yhdistää Marché aux Fleurs kukkamarkettien lisäksi Shakespearen kirjakaupan näkemistä Notre Damen yhteyteen. 

Many of you who have travelled to Paris before have most likely gone and visited the Palace of Versailles but many do not take the time to go and see the estate of Marie Antionette. The Palace of Versailles and its gardens are huge, so I totally understand why people might not have the energy to go and explore the whole area. That being said, if you end up ever visiting Paris a 2nd time, I'd definitely suggest to go and visit the Palace of Versailles again, but this time, skip the gardens and go straight to the estate of Marie Antionette. There will be a lot less tourists, but just as beautiful and breathtaking architecture and interesting history to read up on. You can visit the estate of Marie Antionette with the same ticket that you bought to visit the Palace of Versailles. While touring the state of Marie Antionette, you can get earbuds which you can use to hear the history of the building and about the people who lived there while you walk around. In my opinion, the estate of Marie Antionette and the garden surrounding is definitely one of those hidden gems of the whole Palace of Versailles area, so make sure you don't miss out on it next time you're there!

Moni Pariisissa matkannut on varmasti käynyt ihastelemassa Versaillesin linnaa. Useat kuitenkin sivuuttavat sen yhteyteen rakennetut Marie Antoinetten kartanon. Versaillesin linna ja sen puutarha ovat valtavat ja onkin ymmärrettävää, ettei koko aluetta jaksa kiertää yhdessä päivässä. Suosittelen, että seuraavalla Pariisin visiitillä matkaat suoraan Versaillesin linnan ja sen puutarhan sijasta Marie Antoinnetten tiluksille ja nautitte vähemmän turistisesta, mutta vähintään yhtä upeasta arkkitehtuurista ja historiasta. Rakennukseen ja puutarhaan pääsee sisään samalla versaillesin lipulla. Marie Antoinneten rakennuksessa on myös tarjolla korvanapit, joista voi kuunnella historiaa rakennuksen asutusajoilta sisällä kävelllessään. Juuri Marie Antoinnetten linna, sekä sen ympärille rakennettu puutarha ovat mielestäni koko Versaillesin alueen helmi, jota ei todellakaan kannata jättää väliin. 

A short train ride away, you can find the famous artist Claude Monet's original home. We went and visited the small town of Vernon in order to see Claude Monet's home, and it was definitely one of my highlights. Claude Monet's home is full of his original paintings, and as well you can go and explore his garden where you can see different paintings painted in its natural surroundings. You can easily get to Vernon by taking a train from Paris's main train station, or as well by grabbing a car. You can as well book a guided tour, but make sure you book them in advance as they can fill up very quickly. To visit Monet's house, it only costs 10€, which is a small price to pay for this amazing experience. Make sure you go and check out some of the restaurants of Vernon, as they are alot more affordable than in Paris, and they give the true 1900s experience that Monet lived in.

Pienen junamatkan päässä Pariisista sijaitsee taiteilija Claude Monet:in aito ja alkuperäinen asuin talo. Vierailumme tässä pienessä kylässä Vernonissa ja erityisesti Claude Monetin talolla oli oma lemppari reissullamme. Talon sisällä on useita Monetin maalauksia esillä ja puutarhaa kierrellessään voi nähdä Monetin taulut todellisena luonnossa juuri niinkuin Monet on ne maalannut. Paikalle pääsee helposti junalla Pariisin pää rautatieasemalta tai omalla autolla ajaen. Kylään järjestetään myös jonkun verran ohjattuja turisti reissuja, mutta niiden varaamisessa kannattaa olla ajoissa varmistaakseen oman paikkansa. Monetin talon ja puutarhan vierailu maksaa vain kymmenisen euroa, joka on mielestäni pieni hinta koko kokemuksesta. Vernonin kylässä on muutamia idyllisia ravintoloita joissa ruokailee edullisesti Pariisiin verrattuna ja tunnelma on kuin suoraa Monetin ajalta 1900-luvulta. 

It would be amazing to hear from you guys what are some of your favourite hidden gems in Paris? Has anyone reading this blog been to Monet's house before?  Hopefully you all have an amazing week! xx

Olisi ihana kuulla mitkä on teidän omat 'hidden gem' lempparit Pariisissa? Onko joku sielä ruudun toisella puolella käynyt Monetin Talolla? Kivaa viikkoa kaikille! xx

VeeraDash copy.png