What Towns to Visit in Amalfi Coast

 

Italian Amalfi Coast on paikka, jonne jokaisen matkustajan pitäisi matkustaa ainakin kerran! Kauneinkaan kuva ei tuo oikeuksiinsa sen taianomaista tunnelmaa ja henkeäsalpaavia näköaloja. Halusin listata vielä edellisen Amalfi postauksen lisäksi tähän postaukseen kaikki ne alueet, joita Amalfi Coastilla vierailun aikana kannnattaa käydä tutkimassa. 

The Amalfi Coast in Italy is one of those places that everyone in their lifetime should visit at least once. Even the most stunning photo's can't do justice to the magical vibe and breathtaking views that you'll experience. I wanted to list out places you should definitely go, when visiting Amalfi Coast, a little add on to the previous post.

Positano

Positano on Amalfi Coastin ehdoton helmi omasta mielestäni. Sielä kannattaa ehdottomasti viettää muutama päivä visitin aikana. Paikka on niin pieni, että koko kylän läpi menee vain yksi päätie. Tuntuu että paikalliset tuntevat toisensa ja muutaman päivän visiitin jälkeen tuntee itsensäkin paikalliseksi. 

Positano is an absolute dream. Definitely would recommend to take couple of days to explore this beautiful little village. It gives you a feeling that everyone is just one big family, and locals will adopt you as their own after a while.

Praiano

Praiano on Positanon ja Amalfin väliin jäävä kylä. Praianon tuntemattomuus kannattaa käyttää hyväkseen Amalfi Coastilla vieraillessa, sillä se on paljon rauhallisempi kuin Amalfi Positanosta puhumattakaan. Ehdottomasti vierailun arvoinen jos tykkää nauttia rauhallisemmasta rannasta. 

Praiano is a village between Positano and Amalfi. It's still quite unknown, so if you enjoy some quietness this place is a must. Great plus is it's non tourist beaches.

Furore

Furore on varmaan koko Amalfi Coastin pienin alue, joka sijoittuu Amalfin ja Praianon väliin. Furoren kaupungin ohi voi ajaa helpost, ellei tiedä etsivänsä juuri sitä, sillä rakennuksia ei nimeksikään ole. Furoressa kannattaa kuitenkin edes pysähtyä tämän taianomaisen paikan ihailuun. Furoren rannalla vierähtää helposti koko iltapäivä, sillä ranta on todella viehättävä ihan vain nauttimiseen.

Furore is probably the smallest village in the Amalfi Coast and you might easily drive past if you don't know what you're looking for. There's not many buildings or houses but these gorgeous views are definitely worth stopping for.

Amalfi

Amalfi on koko Amalfi Coastin pääkaupunki. Sieltä löytyy pitkä rantaviiva, paljon kauppoja, ravintoloita ja gelatoshoppeja. Amalfin näkymät ovat myös upeat, sillä päätie kaatraa upeasti aivan rantaviivaa pitkin korkeilla vuorilla.

Amalfi is the main city in the area of Amalfi Coast. The stunning main road is just by the mountains and the coast, filled with shops, restaurants and gelato shops. 

Maiori + Minori

Maiorissa ja Minorissa emme ehtineet viettämään paljoa aikaa muutaman hotelliyön ja illallisen lisäksi, mutta erityisesti Maiorista tuli yksi suosikkini. Alueella sijaitsee yksi koko rannan kauniimmista ravintoloista joihin kuljetaan veneellä, ja alue on selkeästi pääosin paikallisten vailloittamaa. 

We didn't get to spend too much time in Maiori and Minori, part the couple nights in the hotel and a dinner. Maiori in it's short time became my favourite place. One of the most gorgeous restaurants is located here, entry to the restaurant is by a boat. 

Ravello

Ravello on toinen pieni kylä vertaansa vailla Positanon rinnalla. Amalfi Coastin korkeimmalla kohdalla sijaitseva kaupinki Ravello on tiivisti yhden päätien varaan rakennettu kivirykelmä. Taianomaiset rakennukset, Italialainen tunnelma ja upeat ravintolat vuoristonäköalalla ei jätä ketään kylmäksi. Ravello on koti myös monelle ihastuttavalle hotellille kuten kuuluisa Belmond Carusolle. 

Ravello is another stunning little village. It's build by one main road, up in the mountains. This is where you find true Italian vibes, delicious restaurants with stunning mountain views. You'll find many great hotels in Ravello, for example the famous Belmond Carusolle.