Mitä Joulu lopulta merkitsee ?

 

Mitä Joulu loppujen lopuks merkitsee? Kaiken tämän kulutushysterian keskellä on helppo uppoutua materiajouluun ja unohtaa asiat, jotka Joulussa oikeasti ovat tärkeitä. On ollut mahtavaa huomata, miten viimeaikoina aineettomien lahjojen merkitys on noussut ja useat ostavat lahjaksi erilaisia kokemuksia tai yksinkertaisesti vaan jotain aivan pientä.

Tänä jouluna mielessä on pyörinyt paljon takaisin antaminen ja muiden auttaminen. Valtaosa meistä länsimaalaisista kuuluu 1-2% ihmisryhmään, joka luokitellaan maailman varallisimmaksi. Sydämeeni nousee valtava kiitos kun katson näitä lukuja. Kiitollisuus hyvistä elinolosuhteista, terveydestä ja rakkaista ympärillä. Kiitollisuus ilmaisesta koulutuksesta sekä terveydenhuollosta. Kiitollisuus niin monesta yksinkertaisesta asiasta, mitkä liian usein otan itsestäänselvyyksinä.

Tämän kaiken keskellä tiedostan myös, että suurimmalla osalla maailman ihmisistä Joulu näyttää aivan toiselta. Ei tarvitse lähteä edes Suomen ulkopuolelle, kun avuntarvitsevia käsiä löytyy jo monia.

Tänä Jouluna haluan olla mukana auttamassa niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin. Listasin alle muutamia luotettavia järjestöjä, joiden kautta me kaikki voidaan olla mukana antamassa takaisin ja auttamassa muita. (Pääset suoraa järjestöjen sivulla klikkaamalla järjestön nimeä). Meidän perheen valinta tänä jouluna oli A21. Kaikki meistä voi tehdä jotain. Muutaman eurokin on alku. Aloita jostain. Ehkä voisit antaa vielä yhden joululahjan tänä Jouluna?

At the end of the day, what is Christmas all about? In the midst of all the Christmas shopping and stocking up on food, its so easy to get stuck in our materialistic ways and forget what Christmas is all about. Its been amazing to see that more and more people are beginning to buy experiences, or something very basic instead of buying tons of presents each year.

This Christmas, I have been thinking a lot about giving back and helping others. Most people who live in the Western world are considered to be the top 1-2% richest in the world. When I read stats like that, I can’t help but be grateful for how blessed we are. Ive had reasonably good health, loved ones around me. I live in a country where I can get free education, free healthcare, the list goes on. Im thankful for some many simple things that I too often take for granted.

At the same time I understand that this is not the reality for most of the worlds population and Christmas might look a lot different for them. You don’t even need to leave Finland to find those people who are in need of help.

So thats why this year I want to make a difference in helping others, doing the part I can play. Below I listed a few trustworthy organizations, that we together can be apart of helping change the world. My husband and I decided this that year we will donated to A21. We all gotta start somewhere. Even just giving one euro is a start. What if you gave one last Christmas present this year?

A21 - Against Slavery & Human Trafficking

Compassion - Sponsor a child for school, medical care and food

Plan Suomi - Education for Girls

Unicef - Education for Children in Conflict Areas

MLL - Hyvä Joulumieli-keräys

Rakkauden täyteinen Joulu läheisten ympärillä juhlien Joulun todellista sanoma on se, mitä minä eniten odotan taas tänä jouluna. Nyt on aika toivottaa teille kaikille aivan ihanaa Joulua ja palata blogin pariin Joulun jälkeen. Nauttikaa läheistenne kanssa ja rentoutukaa kunnolla! Xx

Im looking forward to this Christmas, a time to be with loved ones and enjoy the true spirit of Christmas. Now its time to wish you all a Merry Christmas. Enjoy your loved ones and give yourself some rest! Xx