MOUNTAIN SPA

 

Yksi Queenstownin kohokohdista oli varmasti tämä maaginen Onsen kylpylä kauniissa vuoristossa. Puolivälissä matkaa, kun takana on muutamat patikoinnit sekä yksi nukuttu yö autossa, tekee pieni spa hetki ihmeitä. Innostuksestani huolimatta kävi vielä niin, että meinasimme missata koko hetken omapäisyyteni vuoksi. Olin varannut Onsen altaan meille vasta iltapäivälle, emmenkä tietenkään haluneet tuhlata aamua hotellilla odotellessa, joten päätimme lähteä pienelle (joka osoittautui paljon pidemmäksi) aamukävelylle Queenstownin huipulle, jonka olin kuullut olevan kaunis näköalapaikka. Arvioni itsestäni ja omasta kunnostani meni hieman mönkään, sillä toissapäivän 16 kilometrin kiipeilyt painoivat vielä jaloissa sen verran paljon, että muutaman kilometrin ylöspäin kiipeäminen tuotti todellisia ongelmia puhumattakaan alaspäin tulosta reisien ollessa täysin hapoilla edellisestä. Siinä tietenkin iski sitten kamala paniikki, että ehditäänkö Onsen pooleille ollenkaan. Jotenkin ihmeellisesti sieltä päästiiin alas juuri ja juuri ajoissa ja mikään ei olisi ollut kyllä parempaa sille iltapäivälle, kuin kuuma kylpy hetki näissä maisemissa! Vinkkinä muuten jos olette Queenstownissa matkustamssa ja Onsen poolit kiinnostaa, kannattaa tehdä varaus pooleille hyvissä ajoin ennen matkaa. Itse tein varauksen noin kolme viikkoa etukäteen, jolloin melkein kaikki ajat olivat jo täynnä kyseiselle päivälle. Onneksi onnuistuimme sovittelemaan aikataulut niin, ettei tämä ihana kokemus jäänyt väliin. 

One of my favourite parts about Queenstown was this amazing Onsen spa in the middle of the mountains. Being half way through the trip, we had already done a few hikes, and slept in the car for a night, so a day at the spa did wonders for us. We actually almost missed this opportunity, as we had booked the spa for the afternoon, and almost didn't make it in time. That same morning, we didn't want to sit around and wait at the hotel all day, and we had heard so much about Queenstown's skyline, so we decided to climb up. Little did I know, the previous day's 16km hike had actually taken much more of a toll on my body than I thought. Hiking up the the mountain was so painful and challenging, and even more coming down. My quads and calf muscles were completely exhausted and in pain. At the same time, we were worried that we wouldn't make it back in time, meaning we would miss out on our Onsen Pool experience. You can only imagine the dilemma we were in. Luckily we ended up making it down just in time, and there could have been no better way to spend an afternoon than sit in a hot tub enjoying such beautiful views. If you're planning on going to the Onsen pools, make sure you make a reservation way in advance, as we almost didn't even get a time slot, because it is so popular. Thank goodness we didn't miss out on this amazing experience, as it was a perfect day to relax and enjoy the pools.