GLAMPING IN NEW ZEALAND

 

En usko, että olen sitten lapsuuteni jälkeen, saati ikinä ollut näin innoissani telttailusta, kun viimeisimmän kokemuksemme jälkeen. Yksi Uuden Seelannin matkan odotetuimmista kohokohdista oli varmasti Glamping kokemus Valley Views Glamping Teltassa. Niinkuin kuvista näkee, kyseessä ei ole mikä tahansa takapihan teltta, vaan modernisoitu luksus teltta tehden vierailusta satumaisen. Glamping näyttääkin olevan varsin suosittu tapa matkustaa nykyään, sillä tarjontaa löytyi hyvin, kun katselin eri kohteita. Kiitos Glamping Hubin ja Valley View Glampingin, onnistuimme löytämään meille juuri täydellisen sijainin. Valley views Glampingin ihastuttavat hostit, Amber ja Patrick varmistivat, että vierailumme oli täydellisen rentouttava alusta loppuun saakka. Ainoat äänet, mitä tässä henkeäsalpaavassa ympäristössä voi kuulla, ovat luonnon ääniä. 

Other than when I was a kid, I don't think I've ever been so excited about camping than I was after our most recent experience. On our trip to New Zealand, one of the most awaited experiences was glamping at the Valley Views Glamping tent. As you can see in the photos, I'm not talking about any ordinary tent, rather a modern, luxury tent that offers the most amazing night's stay. Thank you to Glamping Hub and Valley Views Glamping for providing us with the most perfect location and accomodations for our first ever glamping experience. Amber and Patrick, the hosts of Valley Views Glamping, made our stay the most perfect and relaxing experience possible from beginning to end. The only sounds you could hear at night, was the peaceful nature.

Pariskunnan omalla tilalla sijaitsee siis neljä glamping telttaa, sekä kaksi upean yksinkertaista, mutta näyttävää mökkiä, jotka ovat kaikki sisustettu tyylikkään minimalistisesti. Koko Otiake alue on kaunis ja rauhallinen, sillä turistirysät eivät yllä sinne asti. Mielestiäni yksi valley Views Glampingin parhaista puolista on, että koko alueen ylläpitämiseen käytetään vain aurinkoenergiaa, jota tila itse tuottaa. Aamupala, kuuma vesi kuin myös liinavaatteiden peseminen tapahtuvat siis kaikki aurinkoenergialla. Egologisuus ja luonnon vaaliminen ovatkin tärkeitä arvoja omistajille, joka näkyy myös heidän ruokapöydässään. Kaikki ruoka tulee pariskunnan omalta tilalta, jossa se on orgaanisesti viljelty täysin miesvoimalla. Ja voi pojat se ruoka onkin taivaallista! Minusta on upeaa, että tämän kaltaisia paikkoja löytyy yhä enemmän ympäri maailmaa, niin että matkallakin voi seurata omia arvojaan esimerkiksi majoituksen ja ruuan suhteen. Luulisi että jos joku, niin tämä vetää matkailijoita nykyään puoleensa. 

On Amber and Patrick's personal farm, there are 4 glamping tents, and two simple yet perfect cabins, furnished with a minimalistic style. The Otiake area is so beautiful and relaxing, with no tourists in sight. One of the most unique features of Valley Views Glamping is that it is totally run on solar energy, gathered on the farm. Breakfast, hot water, washing laundry, all happens by solar energy. It was evident that our hosts, Patrick and Amber were concerned about each other's ecological footprint, and wanted to help keep waste to a minimum. Even the food that was served was all grown on the property, organically and hand picked. And let me tell you, the food was delicious! I thought it was amazing that there are beginning to be more and more places in the world, that even while on a holiday, you can eat what your used to eating. If anything, this should surely be something that will draw travellers.

Glamping teltat ovat sisältä täysin varustettuja, aivan kuin hotellihuoneita. Telttaan saa valot, akkuja pystyy lataamaan aurinkoenergian voimin ja yllätykseksemme pieni wc:kin löytyi! Pakko vielä sanoa, että näin hyvin en ole 'ulkona' nukkunut ekhä ikinä, sillä nuo sängyt olivat jotain aivan taivaallista. 

Each glamping tent is fully furnished, just like any hotel room. The tents each had their own lights, which were charged by solar energy, and surprisingly even their own mini toilet. I must say, I had never slept so well "outdoors", as the beds were so unbelievably comfortable.

Yksi Valley Views Glampining ihastuttavista puolista on ehdottomasti se, ettei koko alueella ole saatavilla nettiyhteyttä. Kai joku voi tämän haittanakin nähdä, mutta meille se oli hyvin tarpeeseen tuleva virkistävä kokemus. Oli vapauttavaa olla ilman yhteyttä muuhun maailman muutaman päivän ajan, irti kaikista työsähköposteista ja sosiaalisesta mediasta. Uusi Seelanti on muutenkin suhteellisen pieni joten alueet ja kohteet löytyvät helposti. Kiwit ovat myös aina valmiita auttamaan tarpeen tullen. Ihana plussa oli myös ulkoa löytyvät vanhanaikaiset kylpyammeet, joissa sai kaikessa rauhassa kylpeä tähtien alla. Kirjoittelen kylvyistä myöhemmin erikseen, joten lisää kuvia luvassa silloin. 

Itse en keksi yhtäkään syytä, miksi en vieralisi Valley Views Glampingissä uudestaan, kun seuraavan kerran Uuteen Seelantiin matkustan. Jos te sielä ruudun toisella puolella suunnittelette matkaa Uuteen Seelantiin etelä saarelle, en voi kuin suositella varaamaan tämän paikan. Ette varmasti tule pettymään ;)

Another thing I loved about the Valley Views Glamping was that there was no internet available on the whole property. For some people this might be a nuisance, but in my experience it didn't matter at all, as it was the total opposite, freedom to relax and rest from all the craziness of life. New Zealand is as well quite small, so you didn't really need internet to get around or navigate to places, as it was quite easy. As well, Kiwi's were always ready to help if needed, they were so hospitable! A nice added bonus to the Valley Views Glamping experience was their outdoor bathtubs. They had built these amazing vintage style bathtubs where you can relax and take a bath under the star light. I will make sure to write a separate post about them as they surely deserve the spotlight!

In my opinion, there is no reason why I would not go again to visit Valley Views Glamping when travelling to New Zealand. If any of you readers are right now planning a trip to New Zealand, and going to go to the South Island, I totally recommend checking it out. I'm sure you won't be disappointed!

Hugs! xx

*In collaboration with Glamping Hub And Valley Views Glamping